2010年5月3日月曜日

Permit - パーミット

今日は朝6時にオレンジかウンティーの自宅から南へ1時間半走り、サンディエゴへ(地図)。
I left my house at 6:00 A.M. this morning and drove down south for an hour and half to San Diego.



建築許可取得の為、サンディエゴ市のプランチェッカー(シティー)、そして保健所のプランチェッカー(ヘルス・デパートメント)とそれぞれミーティング。
I had meetings scheduled with City of San Diego and Environmental Health for construction permits.  

しかしここはいつ来ても天気が良い。
It is always sunny here.




レストランプロジェクトの為、この2箇所からの許可は欠かせない。役所と話しているのだから誰に図面をチェックしてもらっても同じと思うのが普通だが、実は見る人(プランチェッカー)によって全く違ってくるのが現実。結局は人間相手なので、相手に合わせて多少こちらの態度を変えたりもする。下手に出たり、少し苛立ちを見せたり・・・
Since this is a restaurant project, the permits from these 2 places are inevitable. People assume that any plan checkers would give us the same comments on our drawings, but it really depends on the person. I often adjust my attitude based on their comments and personality as required. Sometimes I act like a nervous person, and other times I act like a frustrated one.   

今回シティーで空調図面をチェックしてくれた人は前回の人と違い理解のある人だった為、すんなりと問題なくOKが出た。しかし、ヘルス・デパートメントの方で一つ問題が指摘され、再提出となってしまった。
The person who checked our Mechanical drawing today was a very nice gentleman, so we passed without any problems; however, we had one issue at Health Department and re-submission was required.  

OKが出て許可がおりた時は今でも何かの試験に受かった時の様に嬉しいが、駄目だった時はちょっとへこむ。色々と説明してねばってみたが、今回は駄目だった。
When our drawings are approved, I still get excited as if I passed a difficult exam, but when they are not, I feel pretty disappointed.   

まぁ、それでも朝から頑張った自分へのご褒美にスタバのモカ・アイスを買い、
Well, I think I at least tried and made a good effort today, so I think I deserve a Starbucks ice cream. 



お気に入りのお茶を飲みながら家路についた。
and my favorite green tea.


今週は他のプロジェクトの為のLAシティー、そして来週はLAヘルス・デパートメントとの最終ミーティングが控えている。ここが何時もプロジェクトの正念場で、一番気を使い疲れるところ。
This week, I still have meetings with LA city, and next week with LA Health Department. 
This phase in a project is always the most tough and requires extra cares.    

Hiroki

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